Skip links

Ai og stemmer. Hvordan skal jeg forholde mig?

Ai og stemmer

Det er uundgåeligt at AI kommer til at påvirke og disrupte store dele af voiceover markedet, og derfor har jeg tænkt mig, at sætte mig ind i alt den viden, der er på markedet om lige præcis AI genererede stemmer.

Jeg er gået i gang med at researche på AI generede stemmer, og jeg tænker en del tanker om, hvordan jeg bedst udbytter den nye teknologi i mit arbejde.

Jeg hører allerede speak på sociale medier med AI genererede stemmer, og selvom jeg synes det lyder som dillitant teater i nedre Røvballes forsamlingshus, så må jeg også bare erkende, at mange ikke tænker over, at det lyder ja dårligt.

Så jeg har lyttede til flere udlandske producere, der giver indblik i, hvor AI er bedre end mennesket, og hvor AI ikke kan hamle op med os artister. Jeg har selv forsøgt at klone min stemme via Elevenlabs.io og jeg afspillede lyden for min datter på 14 år, der kiggede op på mig og sagde ‘mor du lyder sgu som en embicil’.

Jeg blev stolt af hende. Både at hun kendte ordet embicil og at hun kunne høre det lød dårligt. Men hun er også Voice over og vant til at arbejde med dynamik, intonation og variation i sproget. Noget AI overhovedet ikke kan på dansk endnu.

Ja den kan læse op fejlfrit. Eller den laver ikke som sådan fejl. Borset fra den deler ordene op forkert. Jeg har lavet en lydfil herunder du kan høre, hvor jeg har klonet min stemme.

Den er muligvis bedre på engelsk – det er jeg sikker på.

Leave a comment

TILMELD DIG
MIN INSIDERKLUB

Og få unikke tips, freelancenyheder, og eksklusive muligheder!
Tilmeld dig her