Skip links

Alvorlige emner skal også speakers!

Alvorlige emner skal også speakes!

Det er ikke usædvanligt, at jeg bliver booket til at formidle alvorlige emner gennem min stemme. Selvom teksten og budskabet kan være meget tungt og krævende, er det min opgave at levere det på en måde, der gør det forståeligt og nærværende.

Det kræver en skrøbelig balance at tale om emner, der er så følsomme, og at finde den rette tone og stemning til disse film.

For nylig blev jeg hyret til at give stemme til en film om selvskade og spiseforstyrrelser, rettet mod pædagoger, der arbejder med unge. Tonen skulle være professionel og saglig, samtidig med at man skulle kunne mærke omsorg og forståelse i stemmen, uden at det virkede belærende. Jeg skulle agere som historiefortæller for de unge, der oplever selvskade, og som narrator, der præsenterer emnet på en mere objektiv måde.

Jeg har gennem tiden lagt stemme til mange film for NGO er, som For eksempel Red Barnet ,der lavede en film om børneporno på tværs af grænser.

Det var en svær film at lægge stemme til, men selve filmen var filmet som et mimet dansenummer med animeret skygger, også bar min stemme resten af budskabet. Det virkede meget stærkt.

Stemmen i sådan nogle film er selvfølgelig meget vigtig. For du skal virke og lyde troværdig, samtidig med at det ikke må lyde ligegyldigt eller koldt. Du skal bevare en varm tone i stemmen, uden at du lyder glad. Omsorgsfuld uden at virke som en belærende mor til sit barn. Det er små nuancer, der gør at speaken matcher budskabet. Nuancer som en professionel voiceover som jeg har mange års erfaring i og som er at kunne fintune sit instrument – nemlig stemmen.

 

Jeg hjælper også gerne dig med at formidle svære budskaber.

Leave a comment

TILMELD DIG
MIN INSIDERKLUB

Og få unikke tips, freelancenyheder, og eksklusive muligheder!
Tilmeld dig her