Skip links

En Freelanceres bekendelser #22 Er freelancere løsningen på kampen om talenterne?

En Freelancers Bekendelser: Er freelancere løsningen på kampen om talenterne?

I dag i en freelancers bekendelser tager jeg temperaturen på freelanceøkonomien, og hvorfor jeg mener, at HR burde gøre det til et projekt i deres virksomheder at have en hær af freelancere.

Vi kommer nemlig til at redde virksomhederne.

Jeg repræsenterer en ‘generation’, der vil arbejde og leve frit. Eller en bevægelse om du vil, der har specialiseret sig i deres felt, men lever med friheden og motivationen forrest. Måske er det også dig?

Ja, det er freelancere i Danmark og vi bliver flere og flere og gig økonomien vokser. Derfor er det ikke længere noget, HR kan ignorerer, når de skal tiltrække talent ind i deres virksomhed. Det er for ensporet kun at tænke i at ansætte i en 37 timers stilling, når der er så stor rift om talenterne. HR må tænke mere innovativt. 

På verdensplan ifølge en analyse fra Mckinsey er der nu 162 millioner freelancere. Det er 30 procent af arbejdsstyrken i både USA og de 15 eu lande.

GenZ altså den generation, der er fra 16-26 år, har helt andre tanker om det at gå på arbejde end nogen andre generationer nogensinde har haft. De er vokset op med AI, digitale platforme og muligheder for at skabe et arbejdsliv, der er langt mere frit, end hvad deres forældre nogensinde kunne drømme om at tænke.

I en ny undersøgelse lavet for Fivrr, en platform for freelancere siger 70 procent af de adspurgte fra generation z, at de forestiller sig at blive freelancere i fremtiden. De siger, at de vil have et arbejdsliv, der er mere stabilt og som de selv kan bestemme. Jeg hæfter mig ved ordet stabilt og freelancer, som er et helt nyt mindset, som de unge kommer med, også ikke tidligere har været noget man har forbundet freelancelivet med.

Lyt med og hør mine tanker.

kh Mille

Giv os gerne en anmeldelse, der hvor du lytter. 

Det vil betyde rigtig meget.

Tak.

Kærligst Mille

Vil du høre mere til FreelanceGruppens podcast? Tjek her. 

 

 

 

Leave a comment

TILMELD DIG
MIN INSIDERKLUB

Og få unikke tips, freelancenyheder, og eksklusive muligheder!
Tilmeld dig her