Skip links

Freelanceeventyret special edition med Regitse Cecillie Rosenvinge #3 – Den digitale nomade

Freelanceeventyret fortsætter i denne uge med en ny podcast, hvor to erfarne freelancere – speaker, podcaster og freelancejournalist Mille Sjøgren og rejseblogger, coach og freelancejournalist Regitse Cecillie Rosenvinge – deler ud af alle deres erfaringer.
Hvordan Udvikler man sig som freelancer?
I dag handler podcasten om, hvordan man lykkedes som freelancer. Hvornår synes vi selv, at vi er lykkedes, og kan det overhovedet lade sig gøre at lykkedes, når man er freelancer og kun sælger timer?

Vi taler om, hvordan vi udvikler os og hele tiden forsøger at skabe os nye kompetencer, så vi kan udvikle os selv endnu mere og vores forretning.

Hvilke kurser kan man tage, og hvem skal man samarbejde med er nogle af de spørgsmål, vi stiller i dagens podcast.
Hvad skal man tage for sit arbejde som freelancer?
Godt spørgsmål, som helt sikkert afhænger af din branche, men der er nogle generelle ting, som du kan gå efter for at vide, hvad du er værd, og hvordan du prissætter dig selv.

Jeg startede selv millespeak i finanskrisen, og jeg besluttede dengang, at jeg aldrig ville gå på kompromis med mine priser, og det er en af mine forklaringer på, hvorfor jeg stadig lever godt af min virksomhed.

Jeg giver mit bud på, hvorfor jeg tror, jeg har haft en sund freelancebiks i 10 år, og der er 3 ting, jeg valgte ikke at gå på kompromis med.

Regitse og jeg diskuterer, hvordan man opdrager sine kunder til at betale det, det koster, uden at skulle gå på kompromis. Hvornår skal man fx sige nej til et job og meget andet.
Du skal ikke være bange for at fejle.
Vi taler også en del om, at du ikke skal være bage for at fejle, for det er her, du lærer noget, og det er her, du udvikler din forretning. Regitse og jeg fortæller om, alle de gange vi har fejlet og lært af det. Så når du hører det, ved du, at du ikke er alene.

Udvikling og prissætning er dagens omdrejningspunkt i denne udgave af freelanceeventyret, og vi glæder os til at dele alle vores erfaringer med jer.

Tak fordi du lytter og tak fordi du deler.

Vi håber, du får en masse gode tips du kan bruge i dit eget freelanceliv.

Jeg er super stolt af denne her podcast og mit samarbejde med Regitse Cecillie Rosenvinge, og kan du lide, hvad du hører, så del den endelig, giv den en anmeldelse i Itunes eller støt podcasten her på 10’er linket.

Det gør en meget stor forskel for os. Tak for det.

Kærligst Mille og Regitse og ha’ en skøn december.

Vi taler i podcasten om Bigum & Co, som du finder her.

Og Journalistforbundet som du finder her

Hvad er en freelancer?
De fleste mennesker ved godt, hvad en freelancer er. Alligevel får du det her. En freelancer er en person, der tilbyder sine faglige kompetencer og arbejdstid mod betaling og samtidig ikke er bundet til én arbejdsplads.
Rent faktisk har ordet sin oprindelse i 1800-tallets litteratur, hvor forfattere som Sir Walter Scott (han skrev Ivanhoe) brugte begrebet ‘freelancer’ til at beskrive en ridder, der ikke svor loyalitet over for nogen bestemt herre, men i stedet tilbød sin lanse mod betaling. Det var med andre ord en fri lanse – freelance – som kongen og adelen kunne betale for at kæmpe på deres vegne.
Der er vel næppe grund til at pointere, at de fleste af nutidens freelancere ikke slås med hverken lanse eller andre middelaldervåben, men i stedet lader hjernen og fingrene tale for sig.

Leave a comment

TILMELD DIG
MIN INSIDERKLUB

Og få unikke tips, freelancenyheder, og eksklusive muligheder!
Tilmeld dig her