Skip links

Freelanceeventyret special edition med Regitse Cecillie Rosenvinge #4 – Den digitale nomade

Freelanceeventyret fortsætter i denne uge med en ny podcast, hvor to erfarne freelancere – speaker, podcaster og freelancejournalist Mille Sjøgren og rejseblogger, coach og freelancejournalist Regitse Cecillie Rosenvinge – deler ud af alle deres erfaringer.
Hvorfor er der ikke nok kvinder, der starter som selvstændige/freelancere?
Danmark skraber bunden, når det handler om at starte virksomheder med kvinder ved roret. Hvorfor er det sådan?

I dagens podcast diskuterer vi, hvorfor der ikke er så mange kvindelige freelancere som mandlige. Hvad er det der gør, at mænd er langt mere risikovillige end kvinder, når det drejer sig om at starte sin egen virksomhed.

Vi kommer med vores bud, på hvorfor det er sådan, og hvorfor vi synes, det er vigtigt at være rollemodeller for andre kvinder.

Vi diskuterer ligestilling, løn, kønsroller man skal leve op til og vores kulturelle bagage.  Hvad er det for nogle mønstre i kulturen, der gør at kvinder ikke i samme omfang vælger at springe ud i livet  som selvstændig? Og hvorfor tjener kvindelige freelancere 29 procent mindre end deres mandlige kolleger?

Hvad med Mod? Hvor kommer det fra? Det og meget andet giver vi vores bud på i dagens podcast.
Barsel. Kan jeg få det, når jeg er freelancer?
Regitse er gravid, og skal føde til februar, men kan hun egentlig få barsel, når hun er selvstændig?

I slutningen af podcasten gennemgår vi alle tænkelige scenarier for, hvordan du kan gå på barsel, når du er freelancer.

Vi berører også det springfarlige emne, om vi kvinder gerne må fortsætte med at arbejde, når vi lige har født, eller om det gør os til dårlige mødre.

Tusind tak fordi du har lyttede med til de her 4 podcast om freelancelivet. Det har været en fornøjelse at dele ud af alt, hvad vi har erfaret de sidste mange år, og vi håber inderligt du er blevet topinspireret. Giv os gerne en kommentar, hvis der er noget du godt har kunne lide.

Du er også velkommen til at smide en 10 krone i kassen, hvis du har kunne bruge noget i vores podcast, det sætter vi stor pris på.

Ha en fantastisk jul og et skønt nytår.

Kærligst Mille og Regitse.

Links til sider vi nævner.

tjek også borger.dk/barsel

Du må godt arbejde, imens du er på barsel.

Stifter et selskab, hvor du ansætter dig selv.

Hvad er en freelancer?

De fleste mennesker ved godt, hvad en freelancer er. Alligevel får du det her. En freelancer er en person, der tilbyder sine faglige kompetencer og arbejdstid mod betaling og samtidig ikke er bundet til én arbejdsplads.
Rent faktisk har ordet sin oprindelse i 1800-tallets litteratur, hvor forfattere som Sir Walter Scott (han skrev Ivanhoe) brugte begrebet ‘freelancer’ til at beskrive en ridder, der ikke svor loyalitet over for nogen bestemt herre, men i stedet tilbød sin lanse mod betaling. Det var med andre ord en fri lanse – freelance – som kongen og adelen kunne betale for at kæmpe på deres vegne.
Der er vel næppe grund til at pointere, at de fleste af nutidens freelancere ikke slås med hverken lanse eller andre middelaldervåben, men i stedet lader hjernen og fingrene tale for sig.

Leave a comment