Skip links

Har du da en speciel stemme?

Har du en special stemme? 

Den sætning, bliver jeg ofte mødt med, når jeg siger, at jeg er voiceover, stemmeskuespiller eller speaker. Kært barn har som bekendt mange navne.

Så svarer jeg, ‘Ja det har jeg, men det er ikke det, der er vigtigt’.

For nok handler mit job om at have en stemme. Også en god stemme. Og en speciel stemme. Men mest af alt handler det om, at kunne bruge den rigtigt som et instrument.

At være stemmeskuespiller er ligesom et håndværk.

Du kan sagtens have en god stemme uden at kunne finde ud af speake. Det kræver, at du arbejder med den, fintuner den, og øver dig.

Jeg har personligt brugt forskellige stemmecoaches igennem min tid som stemmeskuespiller, og hver gang har jeg lært noget nyt. Jeg har det sådan personligt, at jeg vil blive ved med at udvikle min stemme. Afprøve nye muligheder, og dygtiggøre mig.

Ja min stemme har en rusten kant, hvilke gør den lidt speciel. Jeg blev allerede som barn, stemme scouted af flere menenkser i mediebranchen. Dengang tillagde jeg det ikke nogen værdi. Det gør jeg selvfølgelig i dag, og det vidner min voiceover karriere også af.

Når en af mine kunder skriver , at jeg kan fintune min stemme, så er det fordi jeg har øvet mig. Jeg er blevet god til mit håndværk.

 

stemmeskuespiller

Jeg bliver stadig udfordret på min stemme

Jeg er så heldig, at få mange forskellige og sjove opgaver ind. Det er alt fra at skulle spille en ung pige på 10 år i et computerspil, til at lægge stemme til reklamefilm, dokumentarprogrammer, lydbøger med svære fagudtryk og E-learn.

Ligegyldigt hvor mange år, jeg har været stemme skuespiller, er der stadig masser af gange, hvor ord kan drille, instruktionen er uklar for mig, eller stemningen kan være svær at ramme. Det gør at der skal leges, prøves og udvikles nye ‘stemmer’ på opgaverne. Det er noget af det, jeg synes er allersjovest. Den konstante afprøvning, af hvordan et budskab kommer bedst ud til modtageren. Hvordan min stemme kan variere sig, så jeg kan ændre udtrykket gang på gang, og selv min egen familie kan have svært ved at høre, om hvad det nu Mille, der lagde stemme til den produktion, de lige havde hørt på TV.

Så ja jeg har en speciel stemme, men jeg har også et håndværk, et instrument, som jeg har brugt mange år på at fintune.

 

Er du interesseret i selv at blive voiceover? Jeg har lavet en podcast til dig her.

Så har jeg lavet en hel podcast, som du kan nappe her. 

Leave a comment

TILMELD DIG
MIN INSIDERKLUB

Og få unikke tips, freelancenyheder, og eksklusive muligheder!
Tilmeld dig her