Skip links

Hvorfor bruge en stemmetræner?

Derfor bruger jeg stemmetrænere

Min stemme er mit instrument, derfor har jeg lige siden jeg startede som Voice over passet på min stemme, fintunet stemmen og trænede dens flexibilitet og klang.

Men hvordan gør man egentlig det? En af de ting, som jeg har gjort og som du også kan gøre, hvis du vil have mere fylde, bedre klang, kunne holde til at tale meget og længe er at bruge en stemmetræner.

Jeg har i årenes løb brugt flere forskellige stemmetrænere, som jeg linker til i artiklen.

For nylig har jeg brugt Lone Skovgaard, som arbejder på en hel anden måde, end de stemmetrænere jeg tidligere har brugt.

Hun arbejder nemlig ikke kun med stemmen, men med hvordan du går, står og bevæger dig. Ja simpelthen, hvordan du sætter det ene ben foran det andet. Hun arbejder med, at tale i kortere sætninger, og bruger elastikker til at synliggøre, hvordan stemmen og støtten hænger sammen. Det gav så god mening for mig.

At være hos stemmetræner Lone Skovgaard har været mindblowing og super sjovt.

Efter kun 3 gange, mærkede jeg, hvor vild min stemme er. Jeg mærkede, hvordan klang, tonalitet og min støtte spillede sammen igen. Jeg mærkede, hvor kraftfuld et organ, jeg er blevet tildelt, og hvordan budskaber kan leges frem, når man har de rigtige teknikker på plads. Det var sjovt, og det lød vildt godt. Jeg forestillede mig, at elastikkerne er mit stemmebånd, og hvordan jeg kunne give den mere eller mindre kraft, alt efter hvor meget jeg trak i den og brugte min støtte.

Jeg kom fordi min klang i et stykke tid, havde været lidt fladere end det plejer, også ved jeg, at det er tid til at få styr på teknikkerene igen. Selvom jeg godt kender dem, er det ikke altid at det lykkedes at bruge dem alene, nogle gange skal der lidt hjælp til at huske dem og bruge dem ordentligt.

Så Lone justerede min gang, (yes, det hele hænger sammen), fik lagt min tunge et nyt sted, (sådan bum, den skal ligge her), lærte mig at puste ild ud, fik mig til at sige sjove lyde, og til at have en søjle gennem kroppen (NÅH, så har man også lige sådan en, man kan bruge). Lærte mig at lade være med at snappe luft ind, når jeg skal tale, og ta da, og det vil nok glæde mange: AT TALE MED FÆRRE ORD.

Det er som at skulle lave sig selv lidt om, men med bevidstheden om en masse små ting i min krop, har jeg på 3 gange fået styr på min stemme igen. Ikke bare styr på. Jeg har freaking power i både stemme og krop.

Det kan du også bruge, hvis du for eksempel ofte taler i store forsamlinger, som jeg gør, når jeg holder foredrag. Den power din stemme og krop får, når du står på en scene, vil få budskabet ud på en hel anden måde, og du vil blive huskede.

Jeg er ret begejstrede for at lege med min stemme, og mine kæmpe anbefalinger går til Lone.

Andre stemmetrænere jeg har brugt.

Jeg har også taget kurser hos Klaus Møller, som jeg primært er blevet undervist online af. Hans kurser er virkelig gode, og nemme at gå til. Du får helt simple stemmeøvelser, som du kan bruge 20 minutter på hver dag.

Derudover kan jeg anbefaler Bruno Mainborg. Han er Logopæd og talepædagog. Han hjalp mig tilbage efter en operation på stemmelæberne i 2015, og min stemme har aldrig lydt bedre efterfølgende.

Så vær ikke bange for at bruge stemmetrænere, der kan få både din klang og gang til at blive emninent.

God fornøjelse.

 

Leave a comment

TILMELD DIG
MIN INSIDERKLUB

Og få unikke tips, freelancenyheder, og eksklusive muligheder!
Tilmeld dig her