Skip links

MilleSpeak -kom med bag kulissen og lad mig forklare dig, hvordan vi sætter priserne sammen.

Er du nysgerrig efter at høre lidt om min branche?🎤

Forestil dig ‘Det Vilde Vesten’, bare med mikrofoner og manuskripter! Her er det sådan, at der officielt ikke er nogen regler. Alt er til forhandling.

Men i virkeligheden er scenen sat af skuespillerforbundet og Speaker- og Indlæserforeningen, der har sat retningslinjer for os, så vi ikke bare er lovløse cowboys.

Der er ikke så mange, der ved det i dag, for markedet er blevet kastet ind i en tornado af teknologi, der har gjort alt fra lyd til produktion mere tilgængeligt. Det er fedt, at alle har adgang til teknologi – det åbner virkelig mange muligheder.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at man forstår branchen og dens præmisser eller bliver professionel, blot fordi man har udstyret.

Kom med bag kulissen, og jeg vil fortælle dig, hvordan vores priser bliver sammensat:

Vi arbejder med to priser:
Studiepris: Vi dukker op i studiet, og det koster for eksempel 2500 kroner.
Udnyttelsespris: Du betaler for at stemmen bliver broadcasted. 100 % oveni studieprisen, altså yderligere 2500 kroner for at bruge stemmen, typisk i et år. Du kan forlænge aftalen og nogle ønsker at købe ‘buy-outs’’ til reklamen—hvilket jeg forstår, men det skaber dilemmaer for os, der lever af vores stemmer.

Er det på landsdækkende TV eller gemt væk på en obskur social mediekanal? Prisen varierer alt efter hvilke rettigheder du skal bruge. Når du spørger om prisen for en voiceover, skal du kunne svare på, hvor det skal bruges, hvor længe og i hvilket format?

Sidste uge blev jeg castet til en reklame, hvor brandet ville vide, hvem jeg ellers har arbejdet for de sidste 10 år. Med 4500 studietimer i bagagen, svært at huske. Vi risikerer at blive sorteret fra, hvis vi har arbejdet for konkurrenter og derfor er buy-outs ikke altid en mulighed, hvis du ikke vil betale prisen.

Ofte ender jeg med jobs, som andre har forsøgt sig på. De har måske ikke haft den rette stemmeklang eller variation i stemmen, eller lyden har været for dårlig. I morges overtog jeg endnu et job, som allerede var betalt til en anden.
.
Som professionelle har vi et par esser oppe i ærmet. Jeg kan skifte mellem en masse forskellige stemmer og stemninger.  Jeg er skarp til at fange, præcis hvad kunden leder efter, og justerer mit instrument derefter. Min erfaring betyder, at jeg arbejder hurtigt og uden fejl.

Du kan lytte til flere eksempler her. 

Leave a comment

TILMELD DIG
MIN INSIDERKLUB

Og få unikke tips, freelancenyheder, og eksklusive muligheder!
Tilmeld dig her