Skip links

Bare fordi du har en dyr mikrofon, bliver du ikke nødvendigvis speaker

Bare fordi du har købt en dyr mikrofon, bliver du ikke en professionel voiceover. 

Bare fordi du har et godt kamera, bliver du jo ikke professionel fotograf, vel? Eller fordi du har købt en dyr mikrofon, bliver du næppe en blændende speaker eller rapper for den sags skyld. Eller hvad tænker du? ✅

For mig handler det om at have en professionel tilgang til sit håndværk. Det handler om mange års erfaring og timer brugt på din kunst, der gør, at du kan kalde dig professionel.

Jeg har gennem min karriere oplevet, hvordan min branche har udviklet sig, og hvordan mange har deres eget professionelle studie-setup, inklusiv mig selv. Det er blevet nemmere for mange at speake og producere lyd. Men fordi du har et godt kamera, betyder det heller ikke at du bliver en professionel fotograf vel? Det samme kan man sige om min branche.

Det er et håndværk at være voiceover artist, der kræver mange timers træning, men mest af alt kræver det, at du kan lytte til rytmen i en speak. At du forstår det melodiske i hvert enkelte ord og du kan oversætte dette til en stemme og stemning,  der rammer målgruppen. Det er ligegyldigt om det er reklamefilm, om det er lydbøger eller om det handler om corporate-branding.

En af mine kunder sagde engang til mig, ‘ Mille din stemme er som et instrument, der kan fintunes’. Det er det fineste kompliment, jeg har fået, men helt ærligt også et kompliment, jeg er enig i. For det kan jeg, og jeg er stolt af at have drevet min virksomhed i 15 år, og arbejdet med de dygtigste producere både i Danmark og i udlandet.

Jeg har coachet en del i at speake, og mange har ikke den naturlige tilgang til melodien og rytmen i sproget – derfor bliver det ofte usandt at høre på. Stakato eller overivrigt i sit udtryk. Det synes jeg desværre også man kan høre i lydbilledet.

Jeg siger, ikke det her for at pege fingre af nogen, for man må gerne øve sig. Jeg siger det blot, fordi det er vigtigt for mig, at sige at hvis du vil have et professionelt udtryk i dit brand, så brug profesionelle.
Og det koster som regel…lidt mere.

Og jeg vil gerne give dit brand en professionel lyd.

Leave a comment

TILMELD DIG
MIN INSIDERKLUB

Og få unikke tips, freelancenyheder, og eksklusive muligheder!
Tilmeld dig her